10 over rood


Op zaterdag 9 juni 2018,  ging het eerste koppel toernooi  10 over rood van start. Rond 9.30 uur kwamen de deelnemers geleidelijk aan bij organiserende club KBC1911 binnenlopen. Eerst een kopje koffie en kijken wie bij wie in de poule zit.

Om 10.00 uur is het dan zover, 18 deelnemers verdeeld over 4 poules gaan twijfelachtig van start. Je ziet iedereen denken, eerst die rode raken ppfftt wat een ellende. De eerste pechvogels beginnen al te mopperen, rode gemist, punten weg. Het gevecht om toch maar de punten veilig te stellen. En dan een zucht van verlichting, we staan vast, nu komen we vooruit.

Rond 2 uur zijn de voorrondes voorbij, angstig wordt door sommige nog even gerekend. Belgische telling wie gaat door? De twee beste van elk team  spelen nu de knock out ronde, wie er het eerst uit is, gaat door. Vier teams trekken aan het kortste eind, er uit!! Ze bekleden zo plek 5 tot 8. Niet verkeerd toch nog  een leuk  prijsje gewonnen. Na het spelen van de halve finale komt de strijd om de derde en vierde plek. Op de vierde plek eindigde team Geert/Ralph. Nipt verslagen door team Wilfried/Egbert die met deze overwinning de derde plek veroveren.

Dan wordt het stil en Patrick roept de finalisten naar het biljart. Het lijkt een snelle overwinning te worden, maar niets is minder waar.

Na snel op een 19-7 voorsprong te zijn gekomen moet er nog 1 losse band of driebander gemaakt worden. De tegenpartij proeft de twijfel en komt nog mooi terug. Tevergeefs, Armand maakt met een losse bandstoot een einde aan de partij. Frank en Barry moeten genoegen nemen met de tweede plek. De eerst winnaars van het toernooi 10 over rood zijn bekend. Het team dat er ongeslagen met de titel vandoor gaat is Armand en Wim. De kampioenen van de eerste editie 10 over rood bij KBC1911. Na het uitreiken van de prijzen door onze voorzitster wordt er nog gezellig wat nagepraat.

Het was een geslaagde en gezellige formule, die volgend jaar zeker een vervolg krijgt!

 

Claude Carlu