Driebandentoernooi 2017


Afgelopen weekend werd er weer bij de KBC1911 het Open Kamper Driebandentoernooi gespeeld. Dit keer hadden we 56 deelnemers(ster's) die er veel zin in hadden waaronder  een man of 8 uit den Helder. Ook uit Daarlerveen hadden verscheidene mensen zich in geschreven en uiteraard uit Kampen. Na de opening door de wethouder van sport zaken, dhr. Meiering, van de gemeente Kampen die de trek stoot verrichtte en ons veel succes wenste (daarvoor dank) kon het toernooi beginnen.
Op deze vrijdagavond werden er door alle mensen 2 partijen gespeeld in 7 poules van 8 deelnemers met soms verrassende uitslagen. Ook dit jaar hadden we de beschikking over de zaal van de VAG daarvoor onze dank. Dus we konden weer spelen op 7 kleine tafels.
Op zaterdag begonnen we om 10.00 uur en de wedstrijd leiding die geregeld werd door de heren Henk Bannink en Roy Dietrich hadden zaak goed voor elkaar. Mede daardoor kende het toernooi een vlotte doorgang, (super heren).
Op zaterdagavond werd er een mooi buffet geserveerd en dat lieten de mensen zich goed smaken daarna ging de feestavond van start en dat duurde tot in de kleine uurtjes.
Op zondag morgen begonnen we om 10.00 uur en dat viel bij sommige toch zwaar maar gewoon doorgaan was het motto.
Iedereen moest nog 1 poule wedstrijd spelen en dan maar kijken wie zich had geplaatst voor de laatste zestien. Die gingen door naar de Knock-Out ronden en deze mensen werden door loting aan elkaar gekoppeld.
Uiteindelijk waren er nog 8 spelers over waaronder 1 dame, Ilse Krishnadath van de K.B.C.1911 en dhr. Dick Angelier die speciaal uit Zweden kwam om hier een toernooi te spelen.
Ja, dan hoop je als organisatie dat zo’n speler verder komt en dat gebeurde ook hij kwam bij de laatste 4, helaas viel Ilse af.
Een mooi detail was dat Peter Timmer ( winnaar 2016) samen met zijn broer in een poule zat en Peter verloor van zijn broer Martin Timmer.
In de halve finale speelden Dick Angelier en Andre Kalter tegen elkaar en Andre won. In de andere halve finale speelden Marcel Hannema tegen Martin Timmer en dat was een bloedstollende partij en hier trok Martin aan het langste eind.
Hierna rond 15.00 uur stonden in de finale M. Timmer (Daarlerveen) en A. Kalter Kampen tegenover elkaar en dat werd eigenlijk een makkelijke prooi voor Martin die Andre geen kans gaf en met 8-3 uiteindelijk de titel opeiste.
KAMPIOEN DRIEBANDEN van de 3de editie van het OPEN KAMPER DRIEBANDEN TOERNOOI 2017 dhr. Martin Timmer gefeliciteerd! Na de prijsuitreiking door S. Westerink van de K.B.C1911 en de diverse bedankjes aan iedereen die mee had gewerkt aan dit geweldige toernooi en weer de uitnodiging voor volgend terug te komen sloot zij het toernooi. 


B.J.Hollander

 

(klik op de foto voor het album)