Gewestelijke finale dames


 

Op zondag 25 Mei werd bij de K.B.C.1911 de gewestelijke finale gespeeld als opstap punt voor Nieuwegein waar de landelijke finale wordt gespeeld.

 

De dames van Zwolle en omstreken begonnen rond 11.00 uur met hun partijen en ze moesten tegen  Lady Adventure 1 en 2. Het was echt weer zo’n dag waar alles mogelijk was en kon en dat hebben de dames geweten.
De start was veelbelovend, Willy van Weeghel won haar eerste partij. Maar Ilse Krishnadath verloor haar partij.
Margriet v/d Akker won overtuigend in 25 beurten en Alice van Dieren verloor haar partij oeps!!

 

Dat was een streep door de rekening maar ze konden alles goed maken met de laatste 2 partijen, dan moest Ilona Hollander en Margriet wel winnen om een kans te behouden op de titel ja dat werd een karwei.
Maar ja, het was een team dat kon knokken en dat deden ze ook, Margriet won haar partij weer in 25 beurten en Ilona knokte voor wat ze waard was maar moest zich toch gewonnen geven. Maar dat deed ze niet zonder slag of stoot, na een fikse achterstand kwam ze nog tot 30 caramboles.

 

Ja en nu kwam het invullen van de standen door Bert als wedstrijdleider en de uitslag was zeer verrassend want de dames van Zwolle en omstreken hadden goed geknokt en wonnen met 2 % meer als de nummer 2 Lady Adventure en werden dus gewestelijk Kampioen dames van Noord Oost Nederland, en mogen daarom meedoen in de landelijke finale in Nieuwegein op vrijdag  22 juni.

 

De prijzen en titel werden uitgereikt door de dhr. J. Westerbeek van de bond van Zwolle en omstreken.
Daarvoor dank namens alle dames. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag voor onze dames.
Proficiat dames super trots op jullie.

 

Bert Hollander wedstrijdleider K.B.C.1911