Kamper Ui Bokaal 2018


Afgelopen weekend is er weer gespeeld om de Kamper Ui Bokaal voor vrouwen. Dit populaire toernooi werd voor de 25ste keer gehouden en dat is een mijlpaal voor dit evenement, dat werd opgericht 25 jaar terug door R. Witteveen en W. Been.

Het toernooi ging van start op zaterdag morgen en werd geopend door onze stadsomroeper Bertus Krabbe en daarna nam de wethouder van sport dhr. G. Meiering het woord. D.m.v. de acquit stoot opende hij het officieel het toernooi. De dames kwamen weer uit alle windstreken, zelfs uit België en Curaçao. Na deze opening werd er door 60 dames op 8 biljarts gespeeld en zeer fanatiek want ze wilden allemaal de winnares worden van het 25ste dames toernooi om de Kamper Ui Bokaal.

Er werd gespeeld volgens het Belgisch puntensysteem dus elk tiende deel van je caramboles was 1 punt waard.

Zaterdag avond was er weer het gebruikelijke buffet en rond half 9 feest met live muziek van MEN In Music uit Zwolle en dat was zeer geslaagd.

Op zondagmorgen moest iedereen nog 1 poulewedstrijd spelen en dan maar afwachten of ze bij de laatste 16 zouden eindigen. Bij deze laatste zestien zat maar één dame van de organiserende vereniging, Ilona Hollander. Nadat de wedstrijd leiding de laatste 16 hadden bekend gemaakt werd er door loting beslist wie tegen elkaar zouden spelen . Je kon zien wie het beste zijn zenuwen in bedwang kon houden dat waren de dames die tenslotte bij de laatste 8 kwamen, daarna kwamen de kwartfinales en de een na de andere dame sneuvelde zodat er 2 over waren voor de finale te weten Natasja Damen uit Haaksbergen en Naomi Struijk uit Kampen. Dat beloofde een spannende finale te worden. Bloedstollend en spannend. Deze dames deden voor elkaar niets onder maar tegen het eind was Natasja de glorieuze winnares en als hele goede 2 de Naomi Struijk. Proficiat dames met deze plaats.

Daarna volgde de prijsuitreiking door voorzitter Simone Westerink en bedankjes voor de hele wedstrijd commissie en de wedstrijd leiding en de barmensen die allemaal hun beste beentje voor hadden gezet.

De voorzitter sloot het toernooi af en sprak de wens uit dat de dames volgend jaar weer zouden komen op dit zeer geslaagde dames toernooi.

B.J.Hollander

Klik op de foto voor het album