Kamper Ui Bokaal 2019


Klik op de foto voor het album!

Afgelopen weekend is de 26 editie van de KAMPER UI BOKAAL voor dames weer gespeeld. Dit keer met 46 deelneemsters en het thema was het W.K.

Nou dat hebben we geweten de dames hadden hier massaal op gereageerd. Er stond een bonte stoet bij de inschrijving op zaterdagmorgen. Het was een mooi en kleurig gezicht en de dames hadden er weer zin in.

Na de opening door voorzitster Simone Westerink werd er weer gestart op 9 kleine tafels, alle partijen gingen over 25 beurten maximaal. Dus er moest sterk gespeeld worden door de dames om aan hun aantal te maken caramboles te komen.

Wel was er een voordeel voor alle dames, er werd gespeeld via het Belgisch systeem dus je kreeg altijd punten.

De zaterdagwedstrijden werden afgewerkt. Van de 8 poules waren er al een paar waar al een duidelijke poule winnaar in beeld kwam. Dus zondag was er nog veel mogelijk wie weet!

Zaterdag avond werd er een buffet georganiseerd door het Kamper UI comité, daar werd  dankbaar gebruik van gemaakt. Een ieder liet het zich het goed smaken. Daarna werd er nog even door gefeest met een diskjockey die de avond compleet maakte.

 

Zondagmorgen gingen de laatste partijen weer van start om tot de laatste 16 te komen. Ja, toen werd al snel duidelijk dat het kaf van het koren werd gesneden. Toen stonden er ineens een paar favorieten op die al eerder getipt waren door de experts  en dat kwam uit.  Bij de laatste 16 waren er ook nog een aantal dames van de K.B.C.1911 actief. Ja, toen namen de zenuwen bij sommige toch de overhand.

Na deze kwartfinales overleefden alleen Ilse en Ilona  van de KBC1911  de strijd en kwamen zodoende bij de laatste 8.

Bij de eerste loting van de laatste 8 loten ze gelukkig niet tegen elkaar maar bij de laatste 4 was dat wel het geval en dat werd een prooi voor Ilse. En in de andere halve finale won Cynthia Peer. Dat werd  finale Ilse tegen Cynthia.

En dat was een finale! Cynthia 51- Ilse 47 om van te smullen. Het ging in het begin tegen elkaar op . En het publiek en de overige speelsters leefden enorm mee het vertoonde spel van de beide dames.

Frappant was het om te zien dat op een gegeven moment het publiek begon te zingen voor Ilse en ook voor Cynthia  elke keer wanneer een van de beide een voorsprong behaalde.  Cynthia kampioen olé olé en Ilse kampioen olé olé. Waar ging dit heen?

Maar plots ging Cynthia er met rasse schreden vandoor en Ilse had daar geen antwoord op. Zo won Cynthia van Peer deze grandioze finale, en werd hierdoor de kampioen 2019 van de KAMPER UI BOKAAL.

Na dit spektakelstuk was er de verloting en de prijsuitreiking door voorzitster Simone die iedereen bedankte: het geweldige publiek, het organiserende kamper ui comité, de barmensen, en de wedstrijdleiding Roy Dietrich en Bert Hollander. En natuurlijk werd de kampioen gehuldigd en kreeg haar prijs en daar was ze zeer verguld mee en ze beloofde volgend jaar haar titel weer te komen verdedigen. Ook werd Margriet Schotkamp nog in het zonnetje gezet met een prijs voor procentueel de hoogste serie van het toernooi en dat vond ze geweldig. Na deze uitreiking wenste Simone alle mensen een wel thuis en sloot na dit geweldige weekend het toernooi.

                                              

Einduitslag

  1. Cynthia van Peer Paantjes, Noord Brabant
  2. Ilse Krishnadath, Kampen
  3. Ilona Hollander, Kampen