Kamper Ui Bokaal 2020


Klik op de foto voor het album!

Het 27ste damestoernooi om de KAMPER-UI-BOKAAL

De dames hebben weer veel werk verzet om dit toernooi te doen slagen, helaas kregen ze maar 41 inschrijvingen binnen waarvan er nog 3 kort voor tijd moesten afzeggen. Ja, daar zijn allerlei reden voor wie zal het zeggen je kan er de vinger niet op leggen. Toch konden we starten met 38 dames allemaal verkleed voor het thema van dit jaar Jungle /Safari  nou het was een bonte maar gezellige stoet van dames.

 

Het toernooi begon zoals elk jaar met de opening van de voorzitter tevens mede organisator Ilona Hollander die iedereen veel plezier en sportiviteit toewenste.

 

Na het bekend maken van de poules en waar er gespeeld werd (KBC of VAG) kon het toernooi starten (VAG bedankt voor het mogen gebruiken van de tafels). 

Ook aanwezig was de winnares van vorig jaar, Cynthia van Peer-Paantjes uit Oud Gastel om haar titel te verdedigen. De partijen gingen over 30 beurten via het Belgisch Systeem dat betekent voor elke 10 procent van je caramboles 1 punt. Dat is een eerlijk systeem waar iedereen punten aan overhoud elke partij.

De zaterdag was zo voorbij, vol met gezelligheid van de spelende dames en natuurlijk verrassende uitslagen. Na deze wedstrijden werd er nog gegeten van het buffet, er was voor iedereen wat wils en daar werd goed gebruik van gemaakt. Rond 20.00 uur begint de feestavond met live muziek van Anneke Verstege. Zo’n 50 personen ging tot in de kleine uurtjes door.

 

Op zondagmorgen moesten de dames weer om 10.00 starten helaas met een afvaller, maar dat werd goed opgevangen door de wedstrijdleiders Roy en Bert. Na alle wedstrijden in de poules werd gestart met het KNOCK-OUT systeem van de laatste zestien. Na de eerste ronde waren er nog 8 kanshebsters over waaronder 1 speelster van de KBC1911, Gerrina Noordman, en ook de titelverdedigster Cynthia van Peer. De laatste partijen werden afgewerkt bij de KBC1911 en aan het einde waren er nog 2 speelster over die de finale speelden. Cynthia van Peer uit Oud Gastel en Angela Keuning uit Laar(Duitsland), caramboles 55 tegen 39. De oud kampioene liet zich niet verrassen en werd opnieuw met overmacht kampioen.

 

Na de prijs uitreiking en een woordje van de kersverse kampioen uit Brabant , ze bedankte alle dames voor een geweldig en mooi toernooi. Ze had niet verwacht weer te winnen.

Cynthia van Peer-Paantjes kampioen 2020 KAMPER-UI-Bokaal

 

Ilona dankte iedereen voor zijn of haar inbreng aan dit toernooi dat bijna weer vlekkeloos is verlopen. Ook bedankte ze alle barmedewerkers en de wedstrijdleiding.

Hierna wenste ze iedereen wel thuis en sloot ze het toernooi.

 

Bert Hollander.