5de Open Kamper Driebandentoernooi 2019


November 2019

 

Het 5de OPEN DRIEBANDEN TOERNOOI van Kampen was zeer geslaagd. Het toernooi met dit keer 52 personen die met kunst en vliegwerk bij elkaar werden gesprokkeld.  Uit Groningen, Den Helder en zelfs uit Duitsland hadden deelnemers de moeite genomen om zich op te geven. Alle deelnemers gingen op vrijdagavond na het openingswoord van Bertus Krabbe, onze stadsomroeper die onder groot applaus de afstoot deed, van start. De wedstrijden werden afgewerkt in een zeer gemoedelijke sfeer en onder toeziend oog van de voortreffelijke wedstrijdleiding, Henk Bannink en Roy Dietrich van de organiserende vereniging.

 

 

 

(Voor het fotoalbum klik op de foto)

 

Op zaterdagmorgen begonnen we rond de klok van 10.00 uur aan de eerste partijen. Ook deze dag verliep weer gemoedelijk en ontspannend. 

's Avonds was er heerlijk chinees buffet geregeld door de Driebanden commissie. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, sporten maakt hongerig. Na het buffet was er een optreden van Danny Heden die de sfeer heel goed aanvoelde, dus party time. Na deze lange dag ging iedereen tevreden naar huis.

 

Op zondagmorgen ging iedereen weer fris en fruitig van start en omdat alles vlot werd afgewerkt door de biljarters waren we rond het middag uur al klaar voor de Knock-Out ronden.

Er was maar een K.B.C.1911 speler door naar de knock-out rondes, Armand Haveman. Hij eindigde wel bij de laatste acht  maar kon toen geen rol van betekenis meer spelen.

Deze  ronden werden snel afgewerkt en toen volgde een droomfinale tussen de heren Dirk Dekker (15 caramboles) en Peter Timmer (16 caramboles), leuk detail was dat Peter deze zondag ook jarig was maar dat was geen garantie voor de winst.

Deze spelers gingen vol voor de winst en Peter trok hier bij toch aan het langste eind  voor de 2de keer in 5 jaar. Proficiat Peter! Hierna volgde de prijsuitreiking door Bertus Krabbe en dat deed hij  weer geweldig, Bertus bedankt! Top man!

Na het bedanken van de vele vrijwilligers en sponsoren sloot de commissie het toernooi en konden ze terug kijken op een mooi en gezellig toernooi, er werd nog even vermeld dat de commissie wel gaat kijken naar een iets andere opzet van het toernooi voor volgend jaar.

Iedereen bedankt weer voor dit geweldige weekend in Kampen bij de K.B.C.1911!

 

Namens de Toernooicommissie Driebanden,

Bert Hollander