Op zaterdag 16 april was er na 2 jaar weer het traditionele Paasbandstoot toernooi bij de K.B.C.1911.

Dit keer hadden zich 25 mensen opgegeven voor dit altijd heel gezellige toernooi. Er werd gespeeld in 5 poules van 5 om te strijden voor de titel.
Alle partijen hebben maximaal 20 brt tot aan de knock-out ronden. Dan is uit = uit.

De algehele leiding was in handen van Bert en Ilona gelegd en die hadden samen ervaring genoeg om deze dag tot een goed einde te brengen.
Er werden gezellige en leuke partijen gespeeld soms met verrassende uitkomsten. Ja soms zit het mee en de volgende keer weer tegen toch !!!.

Maar wat opviel als er ergens werd verloren werd dat zeer sportief opgevat en zo hoort het ook op dit Paasbandstoot toernooi.
Halverwege de dag werd er genoten van een heerlijke lunch verzorgd door de organisatie ( top) Het werd smullen van de lekkere soep, te weten Chinese tomatensoep en kippensoep en diverse broodjes met beleg.
Nadat alle soep op was gingen we weer vrolijk verder en kwamen we bij de beslissende knock-out ronden. Daarin strandden nog verschillende goede spelers met klinkende namen.

Na deze ronde waren er nog 4 kanshebbers te weten Mario ,Raymond ,Jeffrey en Bert. Wie zou het redden ???.
In de loting moesten de beide broers tegen elkaar. Dat viel in het voordeel van Bert uit door een belangrijke misser ( Kets ) van Mario. Hoezo geluk !!!!
In de andere halve finale had Jeffrey geen kind aan Raymond, dus de finale was bekend.

Jeffrey (13) tegen Bert (20.)

De partij ging gelijk op maar door missers van Bert maakte  Jeffrey weer een paar caramboles. Jeffrey had de kans op winst, hij stond op 10 van de 13 car.
Bert maakte nog een serie van 8 maar moest toekijken toen Jeffrey de partij uitmaakte en zich Paasbandstoot kampioen 2022 mocht noemen.
Na de felicitaties van alle kanten en de prijsuitreiking door de voorzitter die Jeffrey uitriep tot winnaar. Hij bedankte de leiding en daarna werd er nog een klein feestje gebouwd .
 

 

Het was zeker een geslaagd toernooi bedankt allemaal voor de gezellige dag.
Bert en Ilona